22-02-09

'T is (even) Stil!?

Dat is het minste wat je kan zeggen maar …… er is zowaar licht aan het einde van de tunnel !
Zoals u kon lezen in onze vorige nieuwsbrief vond de oude garde dat het tijd was voor verandering en vernieuwing. Hoe moeilijk dat is moeten we jullie niet vertellen. Wie wil zich deze tijd nog gratis inzetten voor zijn medeburgers ? Feesten bouwen onder elkaar is uiteraard gezellig en wordt door de stad via Opsinjoren sterk gestimuleerd maar ingaan op de zorg en de problemen van medebewoners is andere koek en daar is en was het bij de Wijkgemeenschap vooral om te doen.
Feesten is bij ons, mensen samen brengen ,om zo sterk te staan bij problemen. Een beetje zoals”eendracht maakt macht”.

Het is veel moeilijker om mensen te vinden die zich daar mee willen bezig houden, maar toch is het daar een beetje gelukt.

Om het Buurthuis dagelijks, onbezoldigd, enkele uren open te houden hebben we nog niemand gevonden, en er is natuurlijk ook een beetje de onzekerheid van hoelang we er nog kunnen blijven nu Brouwerij Moortgat bouwplannen heeft., maar de meeste activiteiten blijven wel doorgang vinden.
Er is een nieuw en jonger bestuur is gevormd. 3 twintigers zullen de toekomst van de Wijkgemeenschap mee verzekeren. Het bestuur werd uitgebreid tot 9 leden, waarvan 6 lid zijn van een vereniging die haar thuis heeft in het Buurthuis. Het secretariaat blijft in de handen van Linda (ook al bijna 30 jaar bestuurslid) en om toch niet helemaal met het verleden te breken heeft het nieuwe bestuur mij gevraagd om voorlopig voorzitter te blijven, vooral omdat heel veel kennis en ondervinding niet zou verloren gaan.
Het werk van voorzitter zal vooral opgenomen worden door de zeer jeugdige ondervoorzitter Yves Lauret, ook penningmeester bij de Zwaantjes zaalvoetbalclub.

Geef het nieuwe bestuur wat krediet, ik zal er mee over waken dat we uit deze mindere periode sterk uitkomen.

Walter Frans

13:49 Gepost door Het bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Afscheid

Op 14 januari j.l. overleed plotseling en veel te vroeg, één van onze medewerkers, Herwig Geeraerts.
Hij was ondermeer een vaste medewerker bij onze maandelijkse buurtmaaltijden, en jarenlang de knecht van de Sint op ons Sinterklaasfeest.
Hij was op 3 december pas 53 jaar geworden.

13:49 Gepost door Het bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zaalvoetbal 'op zoek naar titel...'

‘Ons mannen’ van de Zwaantjes zaalvoetbalclub zijn goed bezig! Na 10 jaar in de onderste regionen en middenmoot te hebben vertoefd, zijn ze nu al geruime tijd koploper in hun afdeling, en niet onverdiend!

Zij scoorden het meeste doelpunten en kregen de minste doelpunten tegen.
Op woensdag 11 februari speelden ze een cruciale match tegen de tweede in de rangschikking. Uitslag : 4-1verlies, maar niet getreurd.

De moeilijkste tegenstanders zijn achter de rug en door het doelpuntensaldo blijven ze op kop. VOLHOUDEN !

U kunt alles opvolgen via de link op onze website

13:47 Gepost door Het bestuur in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |